OP WELKE WIJZE KAN FERTIPLUS ONTZORGEN EN ONDERSTEUNEN?

Op 1 september 1999 is FertiPlus ontstaan als onafhankelijk KI-service. We zijn inmiddels uitgegroeid van een beginnende KI-service naar een zelfstandige fokkerij-organisatie met ruim 1400 actieve veehouders. Wij begeleiden rundveehouders in Oost-Nederland, Noordoost-Nederland en alles daar tussenin. Door de jaren heen hebben wij een volledig servicepakket ontwikkeld welke alle facetten van het rundveehouderschap bevat.

INSEMINATIEDIENST

Sinds 1999 verzorgt FertiPlus de inseminaties voor veehouders. Er wordt in de Achterhoek, Liemers, Zuid Twente en de Veluwezoom, van maandag tot en met zaterdag een ochtend- en middagroute gereden. Op zondag wordt er één route gereden en kan er maar liefst tot 8.00 uur ‘s morgens opgegeven worden. De opgaven kunnen zowel per telefoon ingesproken worden, als digitaal gemeld worden met PC, telefoon of tablet.  De inseminatieregistratie worden iedere dag gesynchroniseerd met onze eigen VeeMonitor en met het stamboek, zodat voor de veehouder te allen tijde alles inzichtelijk is en de managementsystemen up to date.

FOKKERIJDESKUNDIGEN

De fokkerijdeskundigen zijn de mannen en vrouwen uit de praktijk die verstand van koeien, boeren en bedrijfsvoeringen hebben. Deze FertiPlus vertegenwoordigers zijn de gesprekspartners van de veehouders wanneer het gaat over de fokkerijkoers of de ontwikkelingsmogelijkheden op het bedrijf. Ze dragen de FertiPlus filosofie uit en lichten de stieren op de stierenkaart toe. Daarnaast informeren ze de (potentiële) klanten over de voordelen van het gebruik van innovatieve middelen zoals het gebruik van bijvoorbeeld mannelijk -, vrouwelijk gesekst sperma, 4Million en High Purity. Met hen worden uiteindelijk de goed overwogen sperma-aankopen beklonken voor het inseminatieseizoen.

PARINGSADVIES

Het FertiPlus Paringsadvies is een in eigen beheer ontwikkeld uniek en hoogwaardig paringsadvies, waarbij de advisering volledig toegesneden is op de specifieke bedrijfsomstandigheden en de doelstelling van de veehouder. Alle benodigde (productie)informatie wordt verkregen via het stamboek of het managementpakket. De paringsadviseur keurt de koeien. Met het programmaonderdeel TopRanking selecteert FertiPlus Paringsadvies daarna op zeer praktische wijze de betere dieren uit de koppel. Zo wordt duidelijk wat de betere productie dieren zijn en welke dieren met een vleesras geïnsemineerd kunnen worden om beduidend meer omzet te genereren. Het programma laat de eigen exterieur- en productieprestaties van de koeien in de advisering sterk meewegen en werkt met zowel lineaire exterieurscores als met aAa coderingen. Daarbij legt FertiPlus de lat hoog wanneer het gaat om de beperking van inteelt. Na het selecteren van de stieren die qua productie-, exterieur- en gezondheidskenmerken de beste nakomelingen kunnen maken, kan de veehouder aan de slag. Twee keer per jaar een uur investeren, levert beduidend betere dieren en meer omzet op.

RUNDVEEBENODIGDHEDEN

FertiPlus Rundveebenodigdheden is gespecialiseerd in de verkoop van een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige rundvee- en boerderijbenodigdheden. Middels onze rijdende winkel worden er gebruiksartikelen aangeboden, voor zowel de boer(in) en zijn/haar vee, als voor bijvoorbeeld de melkmachine of het erf. Door de route van de spermabezorging te combineren met de levering van de rundvee- en boerderijbenodigdheden, zijn we in staat om relatief snel te leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

SCANNEN / VRUCHTBAARHEIDSBEGELEIDING

FertiPlus Rundveebenodigdheden is gespecialiseerd in de verkoop van een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige rundvee- en boerderijbenodigdheden. Middels onze rijdende winkel worden er gebruiksartikelen aangeboden, voor zowel de boer(in) en zijn/haar vee, als voor bijvoorbeeld de melkmachine of het erf. Door de route van de spermabezorging te combineren met de levering van de rundvee- en boerderijbenodigdheden, zijn we in staat om relatief snel te leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

KENNISPLEIN

FertiPlus bestaat uit liefhebbers en ervaringsdeskundigen die zich uit eigen interesse en intrinsieke motivatie ook veelal in hun privé leven bezig houden met onderwerpen gerelateerd aan het melkveehoudersschap. Onze jarenlange ervaring in de rundveehouderij heeft ervoor gezorgd dat wij naast een hoop praktische ervaring, ook een enorme database aan kennis kunnen vergaren. Door onze contacten, partners en personeel blijven wij dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stieren, producten en werkwijzen. Al deze informatie willen wij natuurlijk graag met u delen. Daarom staan wij, via onze vertegenwoordigers, inseminatoren, paringsadviseurs en verschillende (social) media kanalen voor u klaar, om u tot dienst te zijn met onze expertise. 

CLAW CLEAN SYSTEM

Claw Clean System, kortweg CCS, is de laatst gestarte service van FertiPlus ter ontzorging voor de veehouder. Met CCS wordt op structurele wijze de hardnekkige klauwproblemen te lijf gegaan. Een aanpak zonder voetbaden, antibioticum of vervuilende middelen die slecht zijn voor mens en milieu. De behandelingen zorgen voor fittere koeien die meer aan het voerhek te vinden zullen zijn. Een fitte, bewegelijke koe kan veel ruwvoer (vr)eten en zal meer melk geven. Deze behandeling voorkomt vervelende obstakels bij de robot of de melkstal. CCS zorgt voor meer arbeidsvreugde en rust in de stal en houdt het aantal robotmelkingen op peil.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp

Gerelateerde artikelen