EMBRYOTRANSPLANTATIE / EMBRYO'S

VAN LUXEPRODUCT NAAR FUNCTIONEEL VOORTPLANTEN

We kennen ze allemaal wel: De mooie verhalen over de succesvolle koefamilies die voortkomen uit een geslaagde embryotransplantatie. Niks voor mij denkt u? Dan kent u waarschijnlijk de nieuwste mogelijkheden nog niet.

Hendrik is naast inseminator ook ET-specialist bij FertiPlus. Er blijkt veel vraag te zijn naar zijn specialiteit. Naast het inzetten van hoogwaardig fokmateriaal geeft hij koeien een “laatste kans”. Hendrik doet voornamelijk embryotransplantaties voor Oost-Nederland.

Erik is onze andere ET specialist, hij voert embryotransplantaties uit voor Noord-Nederland. Tevens is Erik erg ervaren in het spoelen van donor-koeien.

U heeft allemaal wel eens goede koeien die niets lijken te mankeren, maar toch iedere 3 weken tochtig zijn. Ze zijn eigenlijk te jong, vitaal en productief om afscheid van te moeten nemen. Dit zijn de zogenoemde probleemgevallen die zorgen voor een fors langere tussenkalftijd. Na een aantal keren insemineren gaat u zich afvragen of de koe wel schoon is en of de eierstokken wel goed zijn. Dit kunnen onze ET-specialisten voor u controleren. Wanneer er zelfs dan nog niets aan de koeien lijkt te mankeren kan embryotransplantatie een prima oplossing bieden.

We hebben voor deze categorie koeien verschillende laatste-kans-embryo’s beschikbaar. Dit zijn embryo’s uit spoelingen die gedaan zijn bij koeien die variëren van goede gebruikskoe tot koeien die in het verleden uitermate interessant waren als stiermoeder. U mag er dus vanuit gaan dat, naast het feit dat ze uw beste koeien drachtig maken, ze een goede toevoeging zullen zijn aan uw veestapel.

Hebt u interesse of wil u informatie over het spoelen van koeien of het inzetten van embryo’s, neem dan even contact op met ons kantoor via 0573-740740.

ET-SPECIALISTEN

Hendrik Vels
Inseminator / embryo-transplanteur

Erik Hijgemann embryo expert

Erik Hijgemann
Embryo-transplanteur / spoeler