EFFECT VAN CCS-BEHANDELINGEN OP KLAUWPROBLEMEN

Het maken van voetbaden voor de koeien behoort niet tot de favoriete activiteiten van de veehouder. Formaline is niet goed voor mens, dier en milieu, maar pakt de klauwproblemen wel aan. Bij de zoektocht naar een nieuwe manier van behandelen, rijst altijd de vraag of deze vervangende werkwijze dezelfde effectiviteit heeft.

PROEFPERIODE

Om de effecten van de Claw Clean System (CCS)-behandelingen goed in kaart te brengen, loopt er daarom sinds 10 weken een veldproef bij 14 melkveebedrijven die zijn gestart met CCS. Bij aanvang van de proef zijn alle 1800 deelnemende dieren individueel gescoord voor Mortellaro en ingedeeld in de klasse M1, M2 of M3. (Zie figuur 1)

Na deze periode van 10 weken, is gebleken dat het effect van de CCS behandelingen bij de 1800 dieren duidelijk zichtbaar is en de uitwerking positief is. De klauwgezondheid is in deze korte periode enorm verbeterd. Het onderzoek heeft tevens aangetoond dat wekelijkse CCS behandelingen nog betere resultaten opleveren dan twee-wekelijkse behandelingen en dat de problematische gevallen eerder ‘onder controle zijn’.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Momenteel is FertiPlus bijna dagelijks onderweg om CCS behandelingen uit te voeren. Tevens zijn er veehouders die de benodigdheden aan hebben geschaft en zelf aan de slag zijn gegaan. Bent u geïnteresseerd in CCS on Farm, of wilt u zelf beginnen met het behandelen van uw koeien, neem dan geheel vrijblijvend contact op met FertiPlus.

BENT U GEÏNTERESSEERD?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp

Gerelateerde artikelen