CLAW CLEAN SYSTEM

BESTRIJDING KLAUWPROBLEMEN ZONDER VOETBAD MET HET CLAW CLEAN SYSTEM

Het Claw Clean System is dé nieuwe manier van klauwverzorging die het gebruik van voetbaden overbodig maakt. Het gebruik van voetbaden stuit op veel nadelen. Het is tijdrovend, stressverhogend voor de dieren en bij verkeerd gebruik verandert een voetbad al snel in een besmettingsbad. Zeker het gebruik van Formaldehyde of kopersulfaat staat al jaren ter discussie. Deze producten brengen (gezondheids)risico’s met zich mee en tasten het bacterieleven in de mest en het bodemleven aan.

CLAW CLEAN SYSTEM

Het nieuwe klauwconcept maakt een einde aan het gebruik van voetbaden. De Claw Clean System Cleaner (CCS Cleaner) is speciaal ontwikkeld voor Intra Clean & Control van Intracare. De CCS Cleaner reinigt en desinfecteert de klauwen in één werkgang. Met de herlaadbare batterij kan tot twee uur continu gewerkt worden. De tank van 30 liter is voldoende om 60 tot 70 koeien in één keer te behandelen. De CCS Cleaner is makkelijk hanteerbaar en voorkomt gesleep met slangen en kabels over de roosters. Met een reikwijdte tot 13 meter kunt u de klauwen op een veilige manier reinigen.

Na het reinigen en desinfecteren van de klauwen worden deze behandeld met Intra Hoof-fit Spray. De speciaal gevormde lans op de Claw Clean System Sprayer (CCS Sprayer) sprayt het verzorgende product direct op de tussenklauwspleet. De kant-en-klare Intra Hoof-fit Spray hecht uitstekend op een natte huid en kan direct worden aangebracht. De gerichte behandeling zorgt voor een efficiënt gebruik van het product.

Claw Clean System cleaner sprayer

Een structurele en preventieve aanpak is het sleutelwoord bij de verbetering van de klauwgezondheid. De techniek van de Claw Clean System Cleaner en de Claw Clean System Sprayer, in combinatie met de producten van Intracare zorgen voor een efficiënte, effectieve en dier- en milieuvriendelijke methode van klauwverzorging. De besmettingsgraad op een bedrijf, bepaalt de frequentie van behandeling. Wij adviseren minimaal éénmaal per twee weken alle koeien te behandelen. Het enige wat u nodig heeft is een zelfsluitend voerhek waarmee u de dieren tijdens de behandeling vastzet.

PRODUCTEN

De verschillende producten dragen bij aan het zorgeloos managen van melkvee zonder klauwproblemen. Ze werken zowel preventief als oplossingsgericht en zijn praktisch inzetbaar.

Intra Hoof-fit Gel
Deze supergeconcentreerde gel is geschikt voor curatief gebruik. De antibioticavrije gel is een geregistreerd diergeneesmiddel voor het gebruik bij de individuele bestrijding van klauwproblemen zoals Mortellaro, stinkpoot, tyloom en zoolzweren. Het is makkelijk in het gebruik en dringt diep door tot in de kern van de ontsteking zonder schadelijke bijwerkingen voor de verzorger. Intra Hoof-fit Gel geneest de klauw en het weefsel rond de klauw, waardoor het risico van nieuwe bacteriële infecties vermindert. Een sterke lijm zorgt voor een goede hechting en deze blijft werkzaam als koeien na de behandeling door de mest lopen.

Intra Hoof-fit Spray
Deze kant-en-klare klauwverzorgingsspray heeft een unieke structuur. De werkzame stof in Intra Hoof-fit spray hecht lang op de hoef, zelfs op de natte huid. De spray is geschikt voor de Claw Clean System Sprayer. Hoof-fit spray is milieuvriendelijk en veilig in gebruik.

Intra Clean &  Control
Het wordt toegepast in de daarvoor speciaal ontwikkelde Claw Clean System Cleaner. Intra Clean & Control is vrij van formaline en bevat een breed spectrum van desinfectiemiddelen die zeer effectief zijn tegen micro-organismen die klauwproblemen veroorzaken. Het voorkomt dat bacteriën zich aan de klauwen kunnen hechten en daar schade aan kunnen richten. Intra Clean & Control is een verantwoord product en vormt geen risico voor mens en dier.

HET CLAW CLEAN SYSTEM STAPPENPLAN

CLAW clean system stappenplan

FASES VAN MORTELLARO

claw clean system fases van klauwproblemen

BENT U GEÏNTERESSEERD?