SCANNEN / BEDRIJFSBEGELEIDING

GA VOOR ZEKERHEID

Bij FertiPlus kunt u koeien laten scannen vanaf 30 dagen dracht. Wat we tijdens deze drachtcontrole ook bekijken, zijn de open koeien. Deze zogenaamde open koeien zijn de koeien die na afkalven, om welke reden dan ook, nog niet tochtig zijn geweest. Wanneer u ook deze koeien laat scannen, kunnen we kijken of er iets mis is met de koe. Is de baarmoeder wel schoon, zijn de eierstokken wel actief, of worden er juist afwijkingen geconstateerd als cystes.

Het voordeel van scannen / drachtcontrole ten opzichte van opvoelen is, dat je in een vroegtijdig stadium kunt zien of de koe drachtig is, of juist een afwijking heeft aan baarmoeder of eierstok.

Afgestorven vruchtjes, de hartslag van een vruchtje, een tweeling of een baarmoeder vol pus, alles is goed te zien.

Aan de hand van de diagnose kunnen we aan plan van aanpak met u opstellen. Op deze eenvoudige wijze kunt we u assisteren met het tijdig drachtig krijgen van uw koeien.

Onze tarieven zijn niet per minuut, maar per gescande koe/pink. Voorwaarde hierbij is dat ze vast staan. Bij 10 dieren of meer bereken we geen voorrijkosten!

Heeft u interesse om u koeien en/of pinken te laten scannen? Maak dan een afspraak met Martijn, bel naar ons kantoor via 0573 – 740 740 of stuur een mail naar info@fertiplus.nl.

SCAN SPECIALISTEN

Martijn Mokkink

Martijn Mokkink
Inseminator / vruchtbaarheidsbegeleider / scanner

Stefan Lieftink

Stefan Lieftink
Inseminator / werkverdeler / scanner

Lars de Jonge
Fokkerij-adviseur / scanner / inseminator