GESEKST SPERMA

WAT IS SEXED ULTRA PLUS 4M?

Sexed UltraPlus en Sexed Ultra Plus 4M is gesekst sperma dat geproduceerd wordt door Sexing Technologies, dé leverancier van de machines waarmee sperma gesekst wordt. Sexing Technologies is een Amerikaanse firma die aan 20 toonaangevende KI-organisaties, in 15 verschillende landen de machines levert, waarmee sperma gesekst kan worden. Nadat er in het verleden al grote successen geboekt zijn met Sexed Ultra Plus 2.1M hebben ze nu met Sexed Ultra Plus 4M de verbeterde versie op de markt gebracht.

Bij elke stap tijdens het productieproces wordt het sperma van een op maat gemaakt toevoegmiddel voorzien. Daarnaast worden alle dode spermacellen in het proces verwijderd en de rieten afgevuld met 4 Miljoen zaadcellen in plaats van 2.1 Miljoen. Deze nieuwe methode zorgt ervoor dat de bevruchting enorm is verbeterd en zelfs de bevruchting van conventioneel sperma overstijgt. Het inboeten op bevruchtingsresultaten is dus verleden tijd en de kans op vaarskalveren van alleen de allerbeste dieren van stal is daarmee binnen bereik gekomen.

TIP! KIJK VOOR AL ONS GESEKST SPERMA OP ONZE STIERENKAARTEN OF MAGAZINE

TECHNIEK

Om gesekst sperma te krijgen moet zuiver sperma op sekse (geslacht) worden gesorteerd. Dit gebeurt door het toepassen van een gepatenteerde techniek. De X-chromosoom dragende (vrouwelijke) en Y-chromosoom dragende (mannelijke) cellen worden gescheiden. De verkregen populaties worden vervolgens ingevroren.

Het scheiden van de verschillende chromosoom types wordt gedaan door het identificeren van de verschillen tussen X-chromosoom en Y-chromosoom dragend sperma. Bij runderen bevat het X-chromosoom (vrouwelijk) ongeveer 3,8% meer DNA dan het Y-chromosoom (mannelijk). Het analyseren van deze verschillen in het DNA-gehalte wordt gebruikt om de X- en Y-chromosoom dragende spermacellen te scheiden.

NAUWKEURIGHEID

Het is bewezen dat de toegepaste techniek om het sperma te sorteren gemiddeld 93% nauwkeurig is. Alhoewel er vele variabelen zijn die de nauwkeurigheid van het seksen bepalen kunnen wij stellen dat de minimale nauwkeurigheid nooit lager is dan 87%.

RESULTATEN

Inmiddels zijn de resultaten welbekend. Meer dan duizenden dieren zijn inmiddels geboren na het gebruik van gesekst sperma. Het wordt veelal aanbevolen het product toe te passen op pinken omdat deze veelal vlot drachtig worden. Of het dier daadwerkelijk dracht wordt hangt (evenals bij gebruik van conventioneel sperma) af van vele factoren, een goede tochtdetectie is erg belangrijk. 

gesekst sperma techniek

HOE GESEKST SPERMA TE ONTDOOIEN

REACTIE VAN EEN KLANT