TOPRANKING

TOPPERS IN BEELD MET FERTIPLUS TOPRANKING©

U wilt de beste dieren van uw melkveestapel selecteren voor de fokkerij? TopRanking© is FertiPlus’ allernieuwste programma dat feilloos bepaalt welke dieren binnen een bedrijfsvoering ‘geld verdienen’, probleemloos zijn en arbeidsvreugde opleveren. Op basis van o.a. de eigen prestaties als exterieur, celgetal, duurzaamheid en de melkgeldopbrengst, brengt TopRanking©  de meest waardevolle dieren van de veestapel in beeld. TopRanking© maakt geen gebruik van lactatiewaarde en koe-indexen, maar koppelt juist de praktijkgegevens aan de wensen van de veehouder. Door deze nauwkeurig geselecteerde groep koeien te insemineren met sperma van de juiste (eventueel gesekste) stieren, wordt sneller een veestapel gerealiseerd die aan al de wensen voldoet. Door met TopRanking©  de top van de veestapel in kaart te brengen, wordt tegelijkertijd op een goed onderbouwde wijze het ondereind van de veestapel in kaart gebracht. Door deze groep koeien te paren met een (gesekst rietje van een) vleesstier, dragen ook deze koeien maximaal bij aan het bedrijfsinkomen.

fertiplus topranking advies

Bij elke stap tijdens het productieproces wordt het sperma van een op maat gemaakt toevoegmiddel voorzien. Daarnaast worden alle dode spermacellen in het proces verwijderd en de rieten afgevuld met 4 Miljoen zaadcellen in plaats van 2.1 Miljoen. Deze nieuwe methode zorgt ervoor dat de bevruchting enorm is verbeterd en zelfs de bevruchting van conventioneel sperma overstijgt. Het inboeten op bevruchtingsresultaten is dus verleden tijd en de kans op vaarskalveren van alleen de allerbeste dieren van stal is daarmee binnen bereik gekomen.

TopRanking© is het meest nauwkeurige praktische selectieprogramma dat op zowel korte als lange termijn het bedrijfsresultaat positief beïnvloedt. Het programma is speciaal ontwikkeld voor de praktische veehouder en kan perfect omgaan met aAa en met lineaire scores.     

Bent u nieuwsgierig geworden, hoe deze selectie op uw bedrijf uit zal pakken, daag FertiPlus uit en laat TopRanking© u verrassen!