EMBRYO TRANSPLANTATIE

Het is niet ongewoon dat we de opmerkelijke verhalen horen van succesvolle koeienfamilies die zijn ontstaan door een succesvolle embryotransplantatie. Misschien denkt u dat dit fenomeen niet voor u is. Het is echter van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in dit voortdurend evoluerende vakgebied. De nieuwste mogelijkheden en ontwikkelingen kunnen u verrassen en u aanmoedigen om het opnieuw te overwegen. De voordelen van een succesvolle embryotransplantatie zijn talrijk en kunnen u het fundament bieden voor langdurig succes in uw fokprogramma. Dus, als u uw fokprogramma naar nieuwe hoogten wilt tillen, raden we u aan de mogelijkheden van embryotransplantatie te verkennen en alles wat het te bieden heeft.

VAN LUXEPRODUCT NAAR FUNCTIONEEL VOORTPLANTEN

In de Achterhoek, Liemers, Zuid-Twente en de Veluwezoom zet onze ET-specialist Hendrik Vels al jaren met veel plezier en goed resultaat embryo’s in koeien. Hendrik zet zowel foktechnisch hoogwaardige embryo’s in als ook ‘laatste kans’-embryo’s. Deze laatst genoemde embryo’s zetten we in om koeien nog een laatste kans te bieden, om drachtig te worden. Vaak is er al een groot aantal inseminaties aan vooraf gegaan. Het gaat in de praktijk om koeien die netjes iedere drie weken tochtig zijn, maar onmogelijk drachtig willen worden. Meestal is er een kleinigheid mis met de eierstok, de eisprong of de eileider, wat ervoor zorgt dat sperma en eicel elkaar niet ontmoeten. Door een week na de tochtigheid een embryo te plaatsen, wordt het niet functionerende deeltje van het proces overgeslagen en is drachtig worden ineens toch een optie geworden. Hoe het kan is een raadsel, maar vaak horen we van de veehouders dat de dieren het jaar erop weer vrij makkelijk van een inseminatie drachtig worden. Op deze manier voorkomen we dat een goede jonge koeien of oudere koeien, die tegen de 100.000 kg melk of 10.000 kg vet en eiwit grens aanzitten, onnodig naar de slacht moeten.

Omdat er ook in ons Noordelijke werkgebied behoefte is aan een ET specialist, zijn we onlangs een samenwerking aangegaan met Erik Hijgemann uit Dalfsen. Erik was bij ETS Holland in Dronten in dienst als ET-medewerker en is onlangs voor zichzelf begonnen. Hij plaatst embryo’s in Noord, Noord-Oost en midden Nederland en spoelt koeien in ons gehele werkgebied.

Kortom, bent u van plan een koe te laten spoelen of een (laatste kans) embryo in te laten zetten, dan staan onze ET-specialisten voor u paraat. U kunt bellen met 0573-740740.

ET-SPECIALISTEN

Hendrik Vels embryo transplantatie specialist

Hendrik Vels
Inseminator / embryo-transplanteur

Erik Hijgemann embryo expert

Erik Hijgemann
Embryo-transplanteur / spoeler

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp

Gerelateerde artikelen