POPULARITEIT BLACK ANGUS GROEIT

Angus-runderen hebben hun oorsprong in Schotland en staan bekend om hun gemoedelijke karakter. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt prima in natuurgebieden. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, zijn ze met een goed rantsoen instaat om snel in massa toe te nemen. De runderen zijn natuurlijk hoornloos, niet te groot en zijn uitermate fit.

KENMERKEN BLACK ANGUS

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras, is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op hun menukaart, vanwege de “marmering” van het vlees. De dunne lijntjes vet die door het vlees lopen, geven het vlees namelijk een extra lekkere smaak. Angus-runderen worden vaak gebruikt om te kruisen met andere rassen. Ze staan bekend om hun gemakkelijke afkalven. Na een goede selectie op stierniveau, is dit vleesras zelfs prima in te zetten op Holstein pinken. De makkelijke geboorten geven de vaarzen een ideale start voor een productief bestaan.

De Angus kalveren komen na een relatief korte draagtijd vaak zelfstandig ter wereld en zijn daarna buitengewoon zelfredzaam. Het zijn erg goeie drinkers en relatief ongevoelig voor kalverdiarree. De stierkalveren zijn de hardste groeiers en zijn het meest gewild voor de vleesproductie.

ONS AANBOD

Van een tweetal stieren heeft FertiPlus momenteel conventioneel black Angus sperma beschikbaar, waarvan bekend is dat ze enorm lichte geboorten geven. Van drie Angus-stieren is mannelijk gesekst 4M sperma beschikbaar. U bent daarmee verzekerd van een vergelijkbare bevruchting als bij gebruik van conventioneel sperma. Gemiddeld is 90% van de kalveren een stierkalf, wat maakt dat u verzekerd bent van een goede prijs voor de kalveren geboren uit uw pinken.

HEEFT U VRAGEN OVER BLACK ANGUS / BLACK ANGUS SPERMA?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp

Gerelateerde artikelen