GESEKST SPERMA ÓF GESEKST SPERMA

Wist je dat niet al het gesekste sperma gelijk is? Er bestaat namelijk een  aanzienlijk verschil tussen de verschillende soorten gesekst  sperma, zowel wat betreft bevruchtingsresultaten als gendernauwkeurigheid. Door de jaren heen hebben we bij FertiPlus de bevruchtingsresultaten van diverse soorten gesekst sperma geanalyseerd. Deze analyses hebben aangetoond dat er aanzienlijke variaties zijn in de effectiviteit en precisie van gesekst sperma.

DE OPKOMST VAN GESEKST SPERMA

In de beginjaren van gesekst sperma waren de bevruchtingsresultaten vaak nog teleurstellend en werden er veel teveel stierkalveren geboren. De technologie was destijds nog in ontwikkeling en de machines nog niet zo geavanceerd als tegenwoordig. Gelukkig is er sindsdien veel vooruitgang geboekt en heeft de innovatie in sperma-seksmachines geleid tot veel betere resultaten. Zo is het verschil tussen 2.1M en 4M (M staat voor miljoen zaadcellen per rietje) één die zeer goed waarneembaar is. Daarnaast is er nog het verschil tussen SexedUltra en het nieuwere proces UltraPlus. De UltraPlus 4M versie is momenteel het meest effectieve proces en uitgerust met 4 miljoen (alleen maar levende) zaadcellen.

GENDERNAUWKEURIGHEID

Naast de bevruchting, is natuurlijk de gendernauwkeurigheid van groot belang. De gendernauwkeurigheid van moderne producten zoals High Purity heeft het indrukwekkende percentage van 97-98% bereikt. Waar vroeger nog regelmatig stierkalveren werden geboren in plaats van vaarskalveren, is dit bij de High Purity een zeldzaamheid geworden.

WAAR OP LETTEN?

Bij de aanschaf van gesekst sperma is het dus van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over de kwaliteit en specificaties van het product. Kiezen voor gesekst sperma met bewezen hoge bevruchtingspercentages en gendernauwkeurigheid kan een significant verschil maken in de resultaten.

OP DE VOLGENDE WIJZE ONTDOOIT U GESEKST SPERMA

Om met het insemineren goede resultaten te behalen is het belangrijk om gestructureerd en secuur te werken. Daarnaast is het met de opkomst van gesekst sperma uitermate belangrijk ieder rietje maximaal te benutten. De Dairymac is een apparaat dat u zeer eenvoudig en  auwkeurig kunt instellen om sperma op precies de juiste temperatuur te ontdooien. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat het sperma op een juiste manier ontdooid wordt en onder ideale omstandigheden gebruikt kan worden voor inseminatie. De Dairymac wordt al jaren met veel succes gebruikt door onze inseminatoren.

Het gesekst sperma ontdooien stappenplan met dairymac