Op donderdag 23 februari vond in Verden (Duitsland) de jaarlijkse 'Schau der Besten' plaats. 

Naast de individuele keuring werden er van diverse stieren dochtergroepen getoond. Hieronder van diverse dochtergroepen een kort verslagje (bron www.masterrind.nl).

Bangard (Bookem x Xacobeo x Shottle)

Bangard is een jonge melkrijke Bookem zoon met een exterieurrijke afstamming (d generaties excellente koeien in de pedigree). Bangard scoort met 127 dochters ij zijn index 141 RZG (totaal index) en 135 RZE (exterieur). Zijn omgerekende fokwaarde voor productie komt op krap 200 NVI en hij scoort 110 voor totaal exterieur. Bangard dochters vallen op door de hoog aangehechte en ondiepe achteruiers in om combinatie met hellende kruizen. Dit lieten de dochters in de dochtergroep duidelijk zien; echte melkkoeien die de producties prima aan kunnen. De Bangard dochters toenen veel laatrijpheid en voor melktype scoort hij bovengemiddeld. Wat verder opvalt aan de Bangard dochters zijn de uitstekende benen, met een score van 131 voor dit kenmerk behoort deze Bookem zoon tot één van de hoogste verervers. 


Bangard dochter in het veld. 


Bangard dochter in het veld.Bangard dochter op de show. Bangard dochter op de show. 


Red Mist (Elburn x Spencer x Roumare)

Red Mist is al een tijdje de roodbonte stier met de hoogste index in Duitsland. Deze Elburn zoon stamt uit de pietjes en blijkt een waar productiekanon. MAsterrind toonde acht dochters op de Schau der Besten. Deze dieren lieten zien over voldoende kracht te beschikken om de vele kilogrammen vet en eiwit te produceren. Waar de fokwaarde de suggestie wekt dat de uiers van Red Mist hieronder te lijden hebben was hier in de dochtergroep geen sprake van. De afstamming van Red Mist verraad de aanleg voor hoge producties. Red Mist is een halfbroer van de hoogste zwartbonte productiestier in Nederlan; Snow RF. Beide stieren stammen namelijk uit dezelfde moeder. De roodbonte dochters in de groep waren van een uitstekend niveau met prima benen en kruizen. De twee kop koeien van deze groep waren van een dermate hoog niveau dat ze niet zouden misstaan op de individuele keuring!Red Mist dochters op de show.
Red Mist dochters op de show. 
Red Mist dochters op de show. 

Beart (Beacon x Goldwyn x O Man)

Na twee vaarzengroepen te hebben getoond van Beart was het nu tijd om een groep tweedekalfs dochters te tonen. Getuigen de commentaren van diverse media is Masterrind erin geslaagd een meer dan prima dochtergroep neer te zetten. Als vaars beschikken Beart dochters veelal over net voldoende breedte. Bij de tweedekalfs koeien is dit geen punt van discussie meer, de dieren zijn flink uitgezwaard. Beart dochters hebben topuiers en uitmuntend beenwerk. Daarnaast spraken de frames van de getoonde groep tot de verbeelding. Mooie lange aflopende kruizen en qua melktype een uitstraling waar veel veehouders naar opzoek zijn. Dit gecombineerd met zijn positieve gezondheidskenmerken, hoge bevruchting en lichte geboorten maakt Beart een stier die van vele markten thuis is. 


Beart dochter op de show.


Beart dochter op de show.


Beart dochters op de show. 


Beart dochtergroep op de show.