Op woensdag 8 februari zijn Patrick te Voortwis en Bennie Wassink namens FertiPlus mee geweest met een door Masterrind georganiseerde dochtertour om Fanatic-dochters te bekijken. Fanatic (Freddie x Planet) is een zwartbonte fokstier die al enige tijd op de FertiPlus-stierenkaart staat. Vorig jaar hebben we al eens vaarzen van deze fokstier bekeken en toen duidelijk werd dat we nu ook tweede kalfs dieren te zien zouden krijgen hebben we besloten deel te nemen aan deze tour zodat we kunnen zien hoe Fanatic-dochters zich ontwikkelen naarmate ze ouder worden. Hieronder vindt u een verslag van de indrukken die zijn opgedaan. 

Fanatic, een stier om niet te missen!

We zijn zeer tevreden met wat we gezien hebben. In totaal hebben we dertien dochters gezien, vaarzen en tweede kalfs koeien. Fanatic-dochters zijn breed gebouwd, hebben een goede kruisbouw en bezitten vaak een extra spiertje. Ze hebben een gemiddelde hoogtemaat en de bovenbouw is niet altijd even 'hard'. De uiers vielen ons in positieve zin op. Deze waren goed aangehecht, de ophangband zit er voldoende tot goed in en de spenen hebben een gemiddelde speenlengte. Deze spenen waren mooi van dikte, goed geplaatst en lijken ideaal voor de melkrobot. De benen worden vaak goed gebruikt en zijn van achteren parallel geplaatst met een iets krommer zij aanzicht. Fanatic kan hele beste koeien geven. Zo stamden twee Fanatic-dochters uit Goldday-moeders en deze waren absoluut AB-waardig!

Fanatic komt uit de bekende Cosmopolitan-familie. Uit deze familie stammen onder andere de fokstieren Camelot en Calibrate, die beide op de stierenkaart van FertiPlus hebben gestaan. Van Camelot komen we momenteel zeer degelijke pinken tegen! Fanatic is met zijn bloedvoering (Freddie x Planet x Ramos) een breed inzetbare stier. Hij past het beste op fijn melktypische dieren. Denk dan aan dochters van onder andere Goldday, G-Force, Goldfarm, Golden Dream, Jordan, Lauthority, Julandy, Gunnar, Fever, Reliant en Hunter.