J&G Meisi 5, eigen aan de familie Hoegen uit Ermelo, passeerde onlangs de grens van 100.000 kg melk.

Deze Kian dochter is de moeder van Malando. Een roodbonte stier die al meer dan vijf jaar op onze stierenkaarten vermeld staat.

J&G Meisie 5 stamt uit de Amerikaans gefokte Mitzi familie. Aan de aankoop van twee Tulip embryo's hield de familie Hoegen een fraaie pink over. Deze pink werd gespoeld met Jerom en één van de gespoelde embryo's resulteerde in J&G Meisi 4. Deze Jerom dochter groeide uit tot een geweldig productieve koe die met 89 punten werd ingeschreven.

Uit deze koe stamt de Kian dochter J&G Meisi 5. Fokker en eigenaar Jan Hoegen omschrijft haar als een koe die je graag wilt zien. 'Ze is sterk, heeft goede benen en in vergelijking met haar moeder zijn de gehalten nog net wat beter.' Inmiddels gaf ze ruim 100.000 kg melk met 4,99% vet en 3,77% eiwit.

Malando is door de afgelopen jaren door klanten van FertiPlus veel ingezet. Ondanks dat de stier al enige tijd mee gaat en nieuw aanbod het assortiment aanvulde is deze stier altijd een gewaardeerde kracht in het roodbontsegment gebleven.
Het is mooi om te zien dat de moeder van deze roodbonte allrounder bewijst een duurzame en productieve koe te zijn.

Via deze weg feliciteert FertiPlus familie Hoegen en J&G Meisi 5 met de behaalde mijlpaal!