Op 1, 2 en 3 november worden in Hardenberg weer de jaarlijkse Rundvee- en Mechanisatie vakdagen georganiseerd.

Uiteraard is FertiPlus ook weer aanwezig, wij zijn te vinden in standnummer 155, hal 1. 
Daarnaast zijn er diverse dochtergroepen te zien. Tot dusver is bekend dat van onderstaande stieren dochters te
bewonderen zullen zijn.

- Big Malki (Maik x Jorryn), aAa 165 (KI Samen)
- Brawler (Baxter x Shottle), aAa 234 (Semex)
- Fanatic (Freddie x Planet), aAa 351 (Masterrind)
- Red Cliff (Lawn Boy x Stadel), aAa 513 (KI Kampen)
- Jotan (Jordan x Durham), aAa 324 (Masterrind)

Big Malki is met achtereenvolgens Maik, Jorryn, Abrian en F16 in de afstamming redelijk outcross te noemen. Deze stier wacht nog op zijn eerste officiële fokwaarde maar als proef-/wachtstier is deze stier de laatste jaren met regelmaat ingezet door onze klanten. 

Brawler (Baxter x Shottle x Champion) staat op onze huidige stieren kaart en is met ruim 1.200 Nederlandse dochters in fokwaarde uiterst betrouwbaar. Qua productie staat Baxter met +575 kg melk, -0,09% vet en -0,02% eiwit zijn mannetje. Daarnaast laat deze stier op exterieurgebied mooie scores noteren met achtereenvolgens 105 frame, 110 uier, 103 benen en 109 totaal exterieur.

Fanatic (Freddie x Planet) is een allround stier die +351 kg melk koppelt aan +0,35% vet en +0,10% eiwit. Daarnaast heeft de stier een allround exterieur en prima gezondheidskenmerken. Combineer dit met zijn cijfer voor bevruchting (+3) en interessante prijs en het is logisch te verklaren waarom Fanatic een veelgebruikte stier is onder onze klanten. 

Red Cliff (Lawn Boy x Stadel) maakte vorig jaar indruk op de open dag van KI Kampen. Zijn krachtige en breed gebouwde dochters vielen in positieve zin op. Red Cliff dochters produceren veel melk en weten het eiwit percentage redelijk op peil te houden. Onlangs werd bekend dat Red Cliff +6 scoort voor bevruchtend vermogen en daarmee is hij één van de beste beschikbare bevruchters binnen de roodbont populatie. Red Cliff staat ook op de actuele stierenkaart van FertiPlus. 

Jotan (Jordan x Durham) is een oudgediende aan het front en staat al enkele jaren op onze stierenkaart. Het is dan ook niet de eerste keer dat een dochtergroep van deze stier getoond wordt. Jotan staat bekend als leverancier van koeien met een goed exterieur, prima gehalte en veel levensduur. Men heeft laten weten dat er ook enkele oudere koeien te bewonderen zullen zijn in deze dochtergroep.

Waarschijnlijk worden er naast de boven genoemde stieren van meerdere stieren een dochtergroep getoond. Als bekend is om welke stieren het gaat laten wij het u zo snel mogelijk weten. 

Wij verwelkomen u graag in onze stand en praten graag met u bij onder het genot van een hapje en drankje.