Onder veehouders is er steeds meer belangstelling om Black Angus-sperma te gebruiken. 
Dit vleesras staat bekend om zijn gunstige eigenschappen wat betreft geboortegemak en de snelheid van groeien na geboorte. 
Nu het, vanwege de regelgeving rondom fosfaat, belangrijker dan ooit te voren is om de beschikbare ruimte zo efficiĆ«nt mogelijk in te vullen kiezen steeds meer veehouders er voor om Black Angus in te zetten op hun (jong)vee en deze na geboorte vervolgens te verkopen. Door Black Angus op uw jongvee te gebruiken behoudt u de mogelijkheid om uw aanwas te fokken uit uw (reeds bewezen) melkkoeien. 

Sommige veehouders vragen zich af of Black Angus kalveren wel een meerwaarde hebben ten overstaande van bijvoorbeeld Holstein, Brown Swiss en/of Jersey (stier)kalveren. Om hier antwoord op te geven hebben we navraag gedaan bij veehouders en veehandelaren (in ons werkgebied) die reeds Black Angus kalveren afgeleverd/verhandeld hebben. Het blijkt dat er wel degelijk meer betaald wordt voor gezonde, goed ontwikkelde Black Angus kalveren. Garanties over opbrengstprijzen kunnen wij niet geven maar in de praktijk blijkt dat goede Black Angus kalveren wel degelijk (veel) meer opleveren dan Holstein/Brown Swiss/Jersey kalveren. 

Wat sowieso belangrijk is, en goed is om te weten is dat op de geboortebewijzen van de kalveren vermeld staat dat het om een kruising gaat van Holstein/Fleckvieh/etc. en Black Angus. Op het geboortebewijs wordt dit bijvoorbeeld weergegeven als:

'50% HF / 50% AA'

(Black Angus wordt aangeduid als Aberdeen Angus, oftewel AA). 

De rasbalk wordt niet standaard getoond op een geboortebewijs. Dit moet u zelf instellen.

- Print u geboortebewijzen zelf dan kunt u dit in het management programma aangeven. Informeer hiervoor bij de leverancier van uw programma. 
- Indien u de geboortebewijzen op papier (per post) ontvangt, dan moet u bij uw stamboek (CR-Delta / FHRS) aangeven dat u wenst dat de rasbalk weergegeven wordt. 

Wanneer de rasbalk op een geboortebewijs vermeld staat is het voor handelaren makkelijker het kalf op juiste waarde te schatten en te verhandelen en daar bent u natuurlijk bij gebaat.