Vertegenwoordiger Bennie Wassink had onlangs een bijzonder goede reden om familie te Peele uit Beltrum te verassen met een bloemetje. 

Onlangs is Dinie 61, een dochter van Fleckviehstier Vanstein namelijk opnieuw ingeschreven door de stamboekinspecteur en bekroond met een algemeen voorkomen van 90 punten! Hiermee is Dinie 61 de tweede Fleckviehkoe in Nederland die de excellent status toebedeeld krijgt. 

Familie te Peele, oorspronkelijk afkomstig uit Winterswijk, kruist hun, van origine roodbonte veestapel, al 11 jaar in met Fleckvieh. Af en toe maakt men gebruik van een Holstein stier maar het gros van de paringen wordt gemaakt met Fleckvieh. 
Dinie 61 is inmiddels bijna 6 jaar oud en bezig met haar 4e lactatie. De derde lijst wist ze na 425 dagen af te sluiten met 11.280 kg, 4,61% vet en 3,62% eiwit en ze verkeerd in blakende conditie. De Vanstein dochter heeft fantastisch beenwerk en een echt kwaliteitsuier.

Familie te Peele is uiteraard bijzonder content met deze productieve en fraaie dame en we feliciteren hen van harte met de behaalde mijlpaal en resultaten!