Op donderdag 15 juni zijn enkele FertiPlus collega's naar de tweejaarlijkse Deutsche Holstein Schau 2017 in Oldenburg (Duitsland) geweest. 

Naast de individuele keuring werden er diverse dochtergroepen gepresenteerd. Er werden onder andere dochters getoond van Julandy, een roodbonte stier die ook door FertiPlus ingezet wordt. 

Julandy- toonde de beste dochtergroep van de show. Het waren lange dieren met een gemiddelde hoogtemaat (in ieder geval minder groot dan de fokwaarde doet vermoeden). Ze bezaten een mooie openheid en overgangen waren best met een zeer correct 'wigvorm' in de dieren. De uiers waren super aangehecht en beaderd. De benen waren droog en werden goed gebruikt; het enige puntje van aandacht was dat de getoonde dieren iets week in de verzen waren. 

Big Point- is één van de meest gebruikte zwartbont stieren in Duitsland. De vaarzen groep liet een degelijke indruk achter. De Big Point-dochters bezaten veel lengte en jeugd met voldoende breedte en iets vlakke kruizen. De uiers waren compact en goed aangehecht met mooi vierkant geplaatste spenen. De benen werden goed gebruikt met iets krom in zij aanzicht.

Bangard- is een Bookem uit een Xacobeo, dus een relatieve outcross stier. Bangard liet een groep dochters zien met goede kruizen en zeer goede kwaliteitsuiers. De uiers leken ideaal voor robot bedrijven door iets wijdere speenplaatsing. De benen waren correct maar het minste punt van Bangard. Ze waren correct gebouwd, enkele dieren toonde iets vollere hakken.

Force- een vroege G-force zoon. Force dochters toonden redelijk veel upstanding en iets gespannen bovenbouw. Ze waren mooi in de overgangen met correct en ideaal voor de robot geschikte uiers.

Godewind- toonde een goede groep vaarzen. Het waren lange open dieren met goede (aflopende) kruizen.  Ze bezaten goede droge benen en werden ook goed gebruikt. De uiers van Godewind dochters waren zowel van voren als van achteren goed aangehecht met een gemiddelde speenlengte.

Mad Max- is een stier uit de bekende Duitse koe(familie) Maxima. Mad Max toonde dochters met veel lengte. Ze waren iets 'balkerig' van type met iets vlakke kruizen. Ze miste wel wat rib welving. Ook waren een aantal dochters iets smal in de voorhand en bezaten de franse stand. De uiers waren compact en zeer goed van kwaliteit.  De benen werden goed gebruikt.

Scipio- is één van de twee Sudan zonen die werd getoond in Duitsland. Scipio toonde een sympathieke groep dieren. De dochters Scipio waren degelijk en wat robuust van type, ze bezaten een goede conditie, aflopende kruizen en de benen werden goed gebruikt. De uiers waren correct aangehecht. Scipio geeft probleemloze dieren.

Starjuwel- is de andere Sudan zoon die getoond werd in Duitsland. Het waren ook andere dieren dan de Scipio dochters. Starjuwel geeft wat show rijkere dieren. Ze waren bovengemiddeld groot en bezaten een wat fijnere voorhand (enkel met een franse stand). Ze waren hard in de bovenbouw. De uiers waren van achteren goed aangehecht, in de vooruiers mochten ze wel iets langer en meer bloei tonen.   

Klik hier voor een filmpje van dochters van Julandy, opgenomen tijdens de dochtergroepen presentatie.

Julandy en Big Point zijn t/m 31-07-2017 verkrijgbaar in combinatie met een interessante kortingsactie: 20+5 gratis.