Tijdens de jaarlijkse 'Fleckviehkoe van het jaar' verkiezing, welke georganiseerd wordt door het Fleckvieh Stamboek Nederland is Sonja 39 van de familie Walvoort - Rozegaarde uit Zelhem uitgeroepen tot winnares. In de finale liet deze negende kalfs Enrico-dochter achtereenvolgens Katrien 3342 van Mts. Slijkhuis uit Neede en Sonja 30 van familie Esselink uit Lochem achter zich. 

Zelfredzame koe
'Ons fokdoel is om zelfredzame koeien te fokken', geeft eigenaar AndrĂ© Walvoort van Sonja 39 aan. 'We zetten ook in op zuiver Fleckvieh, want we zijn hier erg tevreden over. Lage gezondheidskosten, hoge omzet en aanwas, mooie gehalten, duurzame goed renderende koeien'. 


Het bedrijf van de familie Paul in Wezup was dit jaar het decor voor deze jaarlijkse verkiezing. Leden en niet-leden van het Fleckvieh Stamboek Nederland waren van harte welkom. Naast de koeverkiezing was er onder andere de mogelijkheid om het bedrijf van de familie Paul te bezichtigen. 

Via deze weg feliciteert het gehele FertiPlus-team familie Walvoort - Rozegaarde met de behaalde titel. Uiteraard feliciteren wij de overige finalisten ook met de behaalde resultaten!