Bent u op zoek naar een beloftevolle stier uit een diepe (bewezen) koefamilie met veel melk, goede uiers en aAa 561?

Dan is Hondo wat voor u! Deze Montross-zoon stamt uit de bekende Rudy Missy familie. Productie en exterieur gaan hand in hand in deze diepe, bewezen koefamilie. 
De moeder van Hondo, Numero Uno-dochter View-Home Uno Hope is namelijk met maar liefst 92 punten ingeschreven. De grootmoeder van Hondo is de met 86 punten ingeschreven Robust-dochter Pine-Tree 2149 Robust. De overgrootmoeder is vervolgens de met 87 punten ingeschreven Zenith-dochter Pine-Tree Zenith Shee


De grootmoeder van Hondo: Pine-Tree 2149 Robust

In het land van herkomst (Amerika, GTPI) scoort de stier goed voor productie, vererft hij licht positieve gehaltes en weet hij een oerdegelijke exterieurscore te noteren. Daarnaast is de stier met 6% moeilijke geboortes uitermate geschikt voor gebruik op pinken en heeft Hondo beta-caseïne A2A2.

Klik hier voor de Amerikaanse genomische (GTPI) fokwaarde van Hondo.

Als we de Nederlandse fokwaarde bekijken valt op dat Hondo hoge ogen gooit als het om kilogrammen melk gaat, het eiwit percentage is met -0,12% een puntje van aandacht. Qua exterieur valt Hondo op door zijn goede uiervererving. Vooruiers die van voren vast en van achteren hoog aangehecht zijn. De uiers zijn voorzien van een goede ophangband en een niet te nauwe speenplaatsing. Zijn score voor beenwerk is met 99 wat gewoontjes maar hierbij moet opgemerkt worden dat de invloed van Numero Uno groot is voor de index van deze stier. Numero Uno wordt door de regel in de omrekening qua beenwerk altijd hard 'gestraft'. Gelukkig is de moeder van Hondo (Numero Uno) ingeschreven met 92 punten, wat dat betreft kunnen de benen van deze koe niet zo slecht zijn.. Tot slot scoort de stier positief voor dochtervruchtbaarheid (101), uiergezondheid (103) en geboortegemak (101).

Klik hier voor de Nederlandse genomische (GNVI) fokwaarde van Hondo.

Honda is conventioneel verkrijgbaar voor € 23,- per dosis en in de SexedUltra4M (gesekst, 4 miljoen zaadcellen per rietje) variant voor € 42,- per dosis. 
Informeer bij uw fokkerij adviseur of ons kantoor (0573-740740) voor meer informatie.