Newfarm Britt Prince is een stier die al jaren meedraait in de top van het Holsteinsegment. De stier valt niet zo zeer op door extreem hoge exterieur- of productiekenmerken. 

Waarom deze stier toch meedraait in de top en deze positie al jaren weet te handhaven? Prince is DE specialist op het gebied van levensduur. Geen enkele betrouwbare Holstein stier noteert meer levensduur dagen dan deze Italiaanse topper: 880 dagen!

Onlangs publiceerde het NVO een ranglijst met aanhoudingscijfers. Op deze lijst prijkt Prince fier bovenaan! Van alle Prince-dochters is 48 maanden na de eerste keer kalven nog 68% aanwezig. dat is 20% meer dan het gemiddelde! 

In de afstamming van Prince zitten de duurzaamheidsgenen diep verankerd. De vader van Prince is Britt, wiens vader Rudolph na Mtoto en Skywalker de meeste honderdduizend liter koeien in Italië heeft geleverd. Mtoto en Skywalker zijn groot- en overgrootvader van Prince. 

Dochters van Prince zijn gemiddeld van grootte en laten zich typeren als glasharde melkkoeien met super beenwerk en echte kwaliteitsuiers. Prince-dochters zijn laatrijp en weten zich lactatie na lactatie enorm te verbeteren. Tot slot noteert Prince uitstekende cijfers voor klauwgezondheid, celgetal en dochtervruchtbaarheid.

Prince is met zijn 13,5 jaar inmiddels niet de jongste meer maar nog wel in leven en productie.

Prince is in onze ogen een tegenhanger van al het 'genomic-geweld' waar we mee om de oren worden geslagen.
Bent u op zoek naar betrouwbaarheid, kwaliteit en levensduur dan is Prince de beste keus!

Prince kost € 22,50 / dosis, tijdelijke actie: 25+10 gratis!